Скажемо корупції – ні!

Скажемо корупції «Ні!». Саме під цим гаслом у вищих навчальних закладах столиці відбулася акція, до якої долучився актив Голосіївської РПО «ВО «Батьківщина» та ВМГО «Батьківщина молода».

Проблема хабарництва особливо гостро постає перед студентами саме під час екзаменаційних сесій. Кожному, хто в свій час відвідував виш, відомі історії про викладачів та працівників адміністрації вузу, що вимагають подарунки чи «добровільні» внески.

«Схема настільки відпрацьована, що інформацію про «тарифи» не вивішено хіба що на дверях деканату», — бідкається студентка КНУ ім. Т. Шевченка Катя. З нею погоджується третьокурсник КПІ Андрій: «Деякі так звані «проффессори»  ставляться до молоді толерантніше, і просто пропонують придбати книги за їх авторством, правда, за ціною кращих іноземних видань».

Словом, шляхів «ведення переговорів» між студентами та їх викладачами вигадано чимало. Такий стан речей підштовхує молодь до активних дій. Вони регулярно наголошують на необхідності викоренення хабарництва із своїх навчальних закладів. Молодь хоче, аби оцінки в заліковках відповідали їх реальним знанням.

Голосіївська «Батьківщина» відкрила телефонну лінію довіри для повідомлення про випадки хабарництва, що дає змогу зберігати за собою  анонімність. То ж відтепер звертайтеся за номером 0800504040 у разі виникнення випадків хабарництва у вашому навчальному закладі.

Голова Голосіївської РПО «ВО «Батьківщина» Віктор Бабич наголошує: «Спільними зусиллями ми подолаємо негативні явища і нашій системі освіти та у країні загалом. Ви ж не хочете, аби розмір хабара визначав ваш життєвий шлях?».

Оставить комментарий