Поїздка у місто безсмертної слави

поїздка у місто вічної славиВідповідно до плану заходів присвячених святкуванню 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні в Голосіївському районі, з 13 по 16 травня 2010 року делегація ветеранів ВВВ з представниками керівництва Голосіївського району перебувала у місті Севастополь. Такий захід зініціювала депутатська більшість фракції БЮТ у місцевій раді.

Характерно, що саме в Севастополі знаходиться і підшефна частина ВМФ ЗС України Голосіївської районної у м. Києві державної адміністрації.

14 травня делегація відвідала корабель ВМФ ЗС України «Славутич». Ветерани та представники районної влади піднялися на борт військового корабля, який було спущено на воду у 1993 році. На «Славутичі» була проведена екскурсія кораблем, ветерани спілкувалися з командою, мали можливість ознайомитись з сучасним станом справ у військово-морському флоті України. А зовсім поруч, до виходу у море на чергові навчання, готувався флагман ВМФ України «Гетьман Сагайдачний». Ветерани з завзяттям і захопленням споглядали, як команда готує величне судно до виходу в море.

Після відвідування «Славутича», автобус рушив до славетної бухти Балаклава. Унікальна ремонтна станція для дизельних підводних човнів, що находиться у скалі, була прихована від усього світу, і лише зі здобуттям Україною незалежності її розсекретили і зараз це музей, який користується надзвичайною популярністю не тільки серед туристів, але й жителів Криму.

Після обіду і до самого вечора ветеранам була проведена ще одна екскурсія – містом Севастополем. Велична історія, починаючи з заснування Херсонеса і до цього часу предстала перед очами делегації Голосіївського району.

Наступного дня на ветеранів чекала поїздка до музеїв Діорама, Панорама та післяобідня індивідуальна програма у місті. Депутати фракції БЮТ, серед яких, зокрема, Ігор Любко, того ж дня відвідали штаб Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України. Зустрічали їх заступник начальника управління особового складу штабу Командування ВМС ЗС України капітан 1 рангу Сергій Шевцов, помічник начальника управління підполковник Андрій Силивоненко. Також, гостям була проведена екскурсія Кадровим центром ВМС ЗС України, яку провів його начальник, капітан 2 рангу Олег Баланда. Вар-то зазначити, що ремонт центру був зроблений за безпосередньої допомоги Голосіївської райдержадміністрації. Від імені Голосіївської районної влади заступник голови району Яків Олександрович Лев подякував за теплий прийом та всебічне сприяння довгоочікуваному візиту представників ветеранської організації та комітету інвалідів ЗС України Голосіївського району до міста безсмертної слави воїнів.

Оставить комментарий