Голосієво за повернення медицини районам

даневичДепутати фракції БЮТ в Голосіївській раді виступають за ліквідацію територіальних медичних об’єднань і передачі галузі медицини районним адміністраціям.

«До районної влади зверталося багато лікарів, які піднімали питання про повернення медичних закладів у підпорядкування району», – коментує БЮТівець Микола Даневич.  За його словами, при житлово-комунальних проблемах, скажімо, таких як протікання труб, ремонт приміщень, медики, не отримавши належного реагування від  міської адміністрації, звертаються за допомогою до районних служб. Надходять прохання до депутатів райради про допомогу у придбанні медичних ліків та діагностичних пристроїв. Але, при всьому бажанні, ні служби, ні депутати райради не можуть надавати допомогу медичним закладам району, так як це вважатиметься нецільовим використанням коштів.

Комісія з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я та екології Голосіївської райради протягом 2008-2009 рр. неодноразово направляла відповідні обґрунтовані звернення на голову КМДА з проханням розглянути можливість повернення функцій керування медициною районам, але всі листи залишились поза увагою.

«Сьогодні ж медичні заклади району знаходяться у матеріально-технічному занепаді і потребують піклування з боку як і міської, так і районної влади», – вважає Микола Даневич.

Оставить комментарий