До 69-ї річниці оборони Києва

оборона_києва1Днями в Голосіївському районі вшанували пам’ять загиблих під час оборони Києва 1941 року. У  місцях, де тривали найжорстокіші кровопролитні бої, депутати фракції БЮТ в Голосіївській у м. Києві раді на чолі з головою Голосіївської «ВО «Батьківщина» Сергієм Садовим хвилиною мовчання  були вшановали загиблих.  Разом з ветеранами вони поклали до обелісків та меморіалів квіти.

Першим місцем зупинки делегації був пам’ятник загиблим викладачам та студентам колишньої сільгосподарської академії. Ці герої разом з працівниками Київської кондитерської фабрики тримали оборону та прийняли бій на підступах до Києва.

У своєму вступному слові Сергій Садовой наголосив на значущості вшанування учасників тих подій, адже героїчна оборона величного міста, що тривала з 7 липня по 26 вересня 1941 року, є однією з наймасштабніших військових операцій у Великій Вітчизняній війні.

До слова також були запрошені голова ветеранської організації Національного університету біоресурсів і природокористування Дмитро Чубов, член ГО Спілка прихильників за дружбу міст-героїв, учасник оборони Києва Емілія Іванченко, голова студентської організації НУБіП Ігор Дмитренко.

Від вулиці Генерала Родімцева автобус з делегатами  вирушив до Меморіального комплексу в лісопарковій зоні «Конча-Заспа», де  перепоховано 578 солдат. Прізвища багатьох з них – невідомі. Лісопаркова зона біля с. Мриги була ареною кровопролитної бійні не тільки 1941, а й 1943 року, коли відбувались бої за визволення Києва. Прихильник «ВО «Батьківщина» Олександр Кравченко, який є головою пошукової групи і ініціював створення цього комплексу 17 років тому, і зараз, разом зі своєю родиною та небайдужими громадянами, продовжує роботу по пошуку рештків солдат та їх перепоховання.

Останнім пунктом призначення делегації став районний Будинок ветеранів. Тут відбулося засідання круглого столу, під час якого обговорювались питання функціонування ветеранської організації Голосієва, районного комітету інвалідів, побудова сучасної моделі співпраці між громадськими організаціями та районною владою. У підсумку було напрацьовано комплекс рішень, серед яких підготовка звернення громадських організацій району, які діють у сфері захисту прав ветеранів, інвалідів Збройних Сил до органів влади міста Києва щодо повернення до районного підпорядкування закладів сфери охорони здоров’я.

Оставить комментарий